Salata de hrisca cu dressing de tahini
Ingrediente:
1/2 cana de hrisca maro
2-3 ardei de diferite culori
1 legatura patrunjel
2 linguri seminte de pin
Preparare:
Hrisca se spala bine si se pune la inmuiat cu 1 cana si jumatate de apa, pentru aprox. 3 ore.Apoi se scurge bine de apa si se pune intr-un bol.
Taiem ardeii in felii subtiri si tocam patrunjelul. Le punem peste hrisca si amestecam.
Daca nu agreati atat de mult ardei, puteti inlocui cu orice alte legume, dupa preferinte.
Dressing:
2 linguri tahini (pasta din seminte de susan crude)
zeama de la o lamaie
4-5 linguri de apa
3 catei usturoi pisat
1 lingura fulgi de drojdie inactiva
sare roz de Himalaya, dupa gust
Intr-un bol punem toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza si obtinem o pasta deschisa la culoare.
Dressing-ul se pune peste salata si se amesteca.
Delicioasa, nutritiva, satioasa….greu sa te opresti din mancat.